25.03.2013 12:00

SLÁVA NAZDAR VÝLETU, JEN TROŠKU JSME ZMOKLI A UŽ JSME TU!!!!

 

 

Dne 10.3. v 16:30 hod. vyrazila naše posádka od školy šedým autobusem, který řídili výborní dva páni řidiči- pan Karel a pan Karel. Ti nás dovezli do Velké Británie, tam nás doprovázeli a vozili na krásná místa a zase v pořádku dopravili domů. Cesta to byla dlouhá, ale na druhou stranu zábavná.

Dalším důležitým členem týmu byla paní průvodkyně Radka, která nás obohatila skvělými komentáři, radami a informacemi o všech místech, které jsme navštívili.

Mnoho lidí se podivovalo nad tím, kolik míst jsme za tak krátkou dobu stihli navštívit. Ano. Je to tak. Stihli jsme toho opravu mnoho, počasí přálo,a tak jsme snažili se nepromarnit ani vteřinu v tak krásné zemi, kterou Velká Británie opravdu je.

Naším domovem se na pár dnů stalo město Bath, které je neskutečně malebné a vůbec-patří k nejhezčím v UK. V tomto městě jsme navštívili římské lázně, které tomuto městu dali název. Děti bydlely v různých rodinách a měly tak jedinečnou možnost poznat jinou kulturu, kuchyni, naučit se jazyk, poznat jiné zvyky atd. Mnozí z nás budou mít na rodiny hezké vzpomínky na celý život.

 Důležitou částí naší výpravy byla výuka, která probíhala třikrát během týdne. Zpětná vazby ze strany našich žáků byla velmi pozitivní, hodiny byly živé a plné aktivit. Mě nejvíce potěšilo to, že se mnozí žáci dokázali v hodinách zapojit a rozumět. Poslední den školy žáci dostali certifikát, který jim poslouží nejen jako hezká vzpomínka, tedy doufám.

Každý den nás čekal nějaký zajímavý výlet. Prvním výletem byla návštěva mystického městečka Glastenbury s údajným hrobem krále Artuše. Celkovou atmosféru doladil náš pan průvodce v dobovém kostýmu.

 Zajeli jsme si do města studentů- do Oxfordu, navštívili jeho slavnou Christ Church College,  navštívili jsme velmi tajemné místo Stonehenge a město Salisbury s překrásnou katedrálou, vydali jsme se také do Bristolu, kde jsme měli příležitost navštívit Harbourside, zrekonstruovanou SS Great Britain- největší parník světa. Ten jsme se mohli projít, prozkoumat lodní kuchyni, kajuty, vyzkoušet dobové kostýmy či točit kormidlem.

Poslední den nás pan Karel a pan Karel dovezli do Londýna. Začalo nám poprchávat, ale ani to nás neodradilo poznat poklady této světové metropole. Neopomenuli jsme také navštívit Národní galerii a Britské muzeum. Prošli jsme si hlavní historické skvosty a v podvečer mířily naše unavené nožky k autobusu a čekala nás dlouhá cesta domů. Podle tváří mnohých mohu přiznat, že se nikomu moc nechtělo. Ne z důvodu, že by se nám nestýskalo po domově, ale z důvodu, že jsme se měli krásně a rychle to uteklo. Ale tak tomu v životě je.

V neděli 17.3. jsme se všichni v pořádku vrátili do velmi mrazivého počasí, ale s hřejivými pocity u srdéčka! Snad si to někdy zase zopakujeme!

Good bye!

Kateřina Heráková

—————

Zpět